Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

top-klmOmdat de Mountain Horses nog erg schaars zijn in Europa, is importeren noodzakelijk. Wij importeren regelmatig paarden voor onze eigen fokkerij, voor onze klanten of voor de verkoop.

De Mountain horses zijn van nature rustige paarden die mensen makkelijk vertrouwen en zich door moeilijke situaties goed heen kunnen werken. Met de import maken wij nauwelijks mee dat paarden hier mentale schade aan oplopen. Sterker nog, we hebben zelfs een aantal importpaarden gehad, die hun leven op Europese bodem gewoon verder voortzetten alsof er niets gebeurt was! De ervaring maakt veel paarden sterker en ervaringrijker. Natuurlijk blijven er altijd uitzonderingen, we werken natuurlijk met levende have! Het ene paard voelt zich in de eerste week al thuis in Europa, het andere paard heeft hier langer voor nodig. In de regel heeft een paard minimaal een jaar nodig om geheel te acclimatiseren. De meeste paarden zijn echter na de eerste 3-6 weken al behoorlijk geland en kunnen lekker aan het werk bij hun nieuwe baasje.

De importpaarden benaderen wij met grote zorg. De ervaringen uit verleden en bijstand van kundige dierenartsen heeft ervoor gezorgd dat er voor klanten die gebruik maken van importbemiddeling, waarbij het paard direct naar hun toe komt, een ‘importpaard-handboekje’ van ons meekrijgen. Dit boekje is door onszelf samengesteld en omvat een groot deel van veelvoorkomende zaken die een eigenaar van een importpaard nauw in de gaten moet houden voor een vlot en gezond verlopende acclimatisatie periode.

Een paard importeren is natuurlijk een hele uitdaging, en vaak net even een stap te ver voor paardeneigenaren in spe. Daarom bieden wij full-service importbemiddeling aan, en kunnen u ook helpen bij het selecteren van paarden in Amerika. In feite komt het erop neer dat u kunt genieten van de ervaring een paard te importeren, en wij alle papier en regelwerk van u overnemen. Vooraf wordt u ook een prijs berekend zonder rekeningen achteraf, of onderliggende kosten. Dit geeft een helder beeld voor de koper en voorkomt spijt en teleurstellingen aan het einde van het traject.

 

Back to Top