Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

MVF Golden Venture.

MVF Golden Venture  ”Sunny”

Deze bijzondere hengst stel ik met heel veel plezier aan u voor. Januari 2011 kwam ik hem tegen in Texas, niet op zoek naar een nieuwe dekhengst, eigenlijk niet eens plaats voor een extra dekhengst! De eerste dag van mijn verblijf vond ik mijzelf meerdere malen terug bij zijn paddock. De aantrekkingskracht was enorm! Waarom? Dat was hetgene wat ik nog niet begreep. De eigenaren vertelden mij hoe ze in het bezit waren gekomen van deze hengst. Hij was naar hun toe gekomen nadat zijn eigenaresse plotseling was overleden. Ergens in het proces erna zijn er waarschijnlijk een aantal dingen ontzettend mis gegaan, want ze vertelden me dat ze absoluut niet met hem overweg konden, hij zou zelfs gevaarlijk zijn… Maar dat was juist niet wat ik zag.

Na overleg mocht ik met hem aan het werk, gewoon basic grondwerk: vertrouwen, rust en begrip. Geen moment heb ik het gevoel gehad dat hij ook maar 1 kwaad haartje op zijn lichaam had! Na slechts 1 sessie wist ik waarom ik me zo tot hem aangetrokken voelde, er was een enorme klik en een wederzijds begrip en respect. Na het grondwerken had ik een paard in handen die achter me aan liep als een trouwe hond. Een wandeling over het terrein, langs de merrieweides, alles was geen enkel probleem, zijn focus lag voor 300% bij mij!

Voor mij was het duidelijk, deze hengst hoort bij mij. Vanaf het moment dat ik vertrok van de farm miste ik hem al, en ik keek uit naar het moment dat hij in NL zou zijn. Vanaf het moment dat ik met hem gewerkt heb, heeft hij zich gedragen als een echte heer. De farmeigenaren hebben geen problemen meer met hem gehad, en op de quarantainestal waren ze meer dan lovend om zijn ongelofelijk zachte en vriendelijke karakter.

Nog steeds, na zijn aankomst is hij mijn oogappel en trouwe vriend. Rustig aan zijn we wat werk aan het opbouwen, maar vooral lekker aan het genieten! In Amerika werd hij Sonny genoemd. Voor zijn nieuwe start heb ik zijn naam iets aangepast naar ”Sunny”. Een zonnetje in mijn leven, met zijn heerlijke vrolijke karakter en zijn grote vernieuwde vertrouwen.

Sunny staat nu bij ons ter dekking. Hij heeft mooie bloedlijnen en is een zoon van Chocolate Venture. Hij meet ongeveer 1,50m en is palomino van kleur. Daarnaast draagt hij 1 Agouti gen wat het tevens mogelijk maakt om buckskin te vererven op bruine of zwarte paarden (basiskleur).

Van onze hengsten heeft Sunny een wat zwaardere bouw, hij heeft een sterke zuivere tolt, een heel vriendelijk karakter en daarnaast is hij zeer correct gebouwd.

Met onze hengsten wordt enkel via KI gedekt, dit vanwege veiligheidsredenen voor zowel de mensen als de paarden. Neem voor meer informatie omtrent de mogelijkheden contact met ons op.

Tarieven:
RMH/KMSH/SMH merrie’s :         €775,-
Overige gangenpaard rassen &
gangenpaard kruisingen:   €675,-
Niet-gangenpaarden:               €575,-

Boek tijdig uw dekking stal/paddockruimte voor gastmerrie’s is beperkt!

Back to Top