Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

CV Leonie.

Sam's Dusty Shadow & Leonie PrinsAlle trainingen, cursussen en begeleidingstrajecten worden volledig verzorgd door Leonie Prins. Leonie is vanaf haar 14e al bezig met gangenpaarden. Wat begon bij het werken bij Singlefooters Nederland, ging verder in het rijden en trainen van o.a. Singlefooters, Am. Saddlebreds en Tennessee walkers.

Na een zoektocht is Leonie uitgekomen bij haar favoriete ras, de Mountain Horse. Zij heeft er dan ook specifiek voor gekozen om zich in dit ras te specialiseren. Uiteraard is er ook een basiskennis aanwezig over andere gangenpaard rassen, maar daar ligt de specialisatie niet. 

Begeleid door Amerikaanse vrienden die al jarenlange ervaring hebben heeft Leonie de laatste jaren geleerd hoe zij de Mountain Horse het beste kan trainen. Ook zijn er diverse andere invloeden geweest die uiteindelijk hebben gezorgd voor een breed beeld in trainingswijzen. Zo kan het voorkomen dat Leonie bij het ene paard een geheel andere methode toepast dan op het andere paard. Dit baseert zij dan op de kwaliteiten van het paard, sterke en zwakke punten, doel waartoe gereden en getraind wordt, en een zo veelzijdig mogelijke opleiding. 

Inmiddels heeft zij al meerdere Mountain Horses ingereden en gecertificeerd, en heeft zij ook in Amerika meerdere malen training gekregen in het opleiden van Mountain Horses.

Ruim 8 jaar intensief tussen de gangenpaarden hebben ervoor gezorgd dat zij door zeer gericht kijken, trainen en voelen kan zorgen voor balans in het paard, maar ook balans tussen ruiter en paard. 

Met als motto: ‘Zet geen vaste doelen, dan zul je meer bereiken’ krijgt ze haar cursisten enthousiast en een positieve samenwerkingssfeer  binnen de combinaties.

Cranio-Sacraal Therapie 
Welzijn van de paarden is voor Leonie van enorm belang. Mede hierom is ze in 2011 begonnen aan het opleidingstraject voor Equine Cranio Sacral Therapy. Met een positief eindresultaat op level 1 heeft ze een behoorlijk dosis kennis meegekregen van haar opleidster Maureen Rogers: de pionier op het gebied van Equine Cranio-Sacral Therapy. Met deze opleiding kan Leonie een basisbehandeling Cranio-Sacraal therapie aan uw paard geven. Een basisbehandeling kan al zorgen voor een wereld van verschil! De inzichten verkregen in deze diepgaande cursus, de bijgekomen kennis over beweging en anatommie van het paard zorgen voor een extra dimensie in trainingen en begeleidingstrajecten. 

leobon2    leonie PW 

Back to Top