Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

Cursussen.

Op deze pagina geven wij u uitleg over de verschillende cursussen en workshop die wij aanbieden. De cursusdata voor dit jaar vind u in onze cursusagenda.

U kunt hier meer lezen over de volgende cursussen & workshops:

* Kennismakingsdagen
* Maandelijkse Trainingsdag
* Trainings 3-daagse (Jonge Paarden & Starten met Tolten)

Kennismakingsdagen

Wilde u altijd al een kennismaken met die Mountain Horses waar u op internet over heeft gelezen, over heeft horen praten of ergens heeft gezien? Dan zijn de kennismakingsdagen misschien iets voor u!

De kennismakingsdagen zijn ontworpen ter vervanging van een open dag. Op deze dag gaan we met een kleine groep naar de ras eigenschappen, oorsprong, extra gang en nog vele andere aspecten van de Mountain Horse. Omdat we met kleine groepen werken is het grote voordeel ten opzichte van een open dag, dat iedereen ook een proefrit kan maken. Hierbij gaat iedereen een klein stukje rijden op een van onze Mountain Horses. Dan kunt u ook de extra gang van de paarden zelf ervaren. Tevens krijgt u een rondleiding over onze accommodatie en worden alle paarden aan u voorgesteld in hun normale omgeving.

Tijden: 13.00 uur – 16.00 uur, eindtijd afhankelijk van aantal deelnemers

Kosten: € 25 p.p.

Max. 8 deelnemers per datum

Trainingsdagen


Elke eerste vrijdag van de maand!

Wanneer u al het een en ander van de Mountain horse af weet, zelf de trotse eigenaar bent van een Mountain Horse of graag meer zou willen leren over het rijden van een Mountain Horse zijn de trainingsdagen bij uitstek geschikt.
Op deze dag gaan we met maximaal 6 deelnemers dieper in op de gangen. U krijgt op deze dag 2 x les. Er is veel individuele aandacht per combinatie en er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Heeft u een eigen Mountain Horse of ander gangenpaard, dan bent u samen van harte welkom. Deze heeft dan ook de hele dag een eigen paddock met water en hooi ter beschikking, zodat ook uw paard tussen de lessen door uit kan rusten.

Heeft u geen eigen Mountain Horse, maar zou u graag wat meer willen leren over het rijden en trainen van deze paarden? Wij stellen per cursus minimaal 2 paarden ter beschikking voor de trainingsdagen. U werkt dan de gehele dag met dit paard, en leert ook op deze manier veel over het ras en de gangen. Heeft u een jonge Mountain Horse? Dan is het voor u misschien wel nog interessanter om op 1 van onze paarden mee te komen doen! U hoopt natuurlijk in de toekomst op uw eigen paard te gaan rijden. Welke betere start kunt u bedenken, dan dat u zelf al wat ervaring heeft opgedaan?

Deze cursus geeft u een stukje basiskennis mee, welke u natuurlijk zelf weer uit kunt breiden door meerdere trainingsdagen te volgen. Zoals gezegd krijgt elke combinatie veel individuele aandacht en maakt het niet uit of u voor het eerst een trainingsdag meerijd, of al vaker bent geweest. De les wordt aangepast op uw niveau.

Natuurlijk is het ook altijd leuk en leerzaam om andere combinatie te bekijken en hun les te volgen. Deze dagen staan ook nog eens garant voor het kennismaken met andere Mountain horse liefhebbers en geïnteresseerden. Wissel ervaringen uit, leg nieuwe contacten, en vooral: heb een leuke leerzame dag!

Tijden: 9.00 uur – 17.00 uur

Kosten: € 95,- p.p. (inclusief lunch en onbeperkt drinken ( koffie/thee/water/sap/frisdrank), paddock voor uw paard of huur van 1 van onze paarden en BTW)

Bij deelname aan 3 trainingsdagen of meer: € 80,- per dag!

Max. 6 deelnemers per datum

3-daagse bootcamp Starten met Tolten

22 t/m 24 juni, nog 3 plaatsen beschikbaar!


Nieuw dit jaar! Speciaal voor de mensen die hun eigen gangenpaard zelf inrijden, hebben we de cursus starten met tölten dit jaar op de agenda gezet. In deze cursus gaan we bekijken hoe we uw paard goed kunnen laten tölten onder zadel.

Het kan zijn dat uw paard al wel tolt aanbied, maar u niet weet of deze goed wordt uitgevoerd. Ook kan het zijn dat uw paard op dit moment nog geen tolt aanbiedt, in dat geval gaan we opzoek naar de beste ingang voor het paard om dit te leren. Belangrijk om te weten is dat het goed leren tolten veel tijd en training kost. Bij het ene paard meer dan bij het andere. Verwacht dus ook niet dat je paard aan het eind van de 3 daagse ineens vlekkeloos kan tölten! Wat u wel kunt verwachten is een flinke dosis huiswerk en inzicht in de bewegingen van uw paard, en hoe de tölt technisch in mekaar zit.

Let op: deze cursus is niet bedoeld voor het zadelmak maken of anderzijds inrijden van uw paard! Wanneer u aan deze cursus deelneemt dient het paard goed te reageren op been en teugelhulpen.

Heeft u een jong paard dei u in de toekomst zelf gaat inrijden, maar wilt u nu alvast leren over de tölt? Dan kunnen we u een leenpaard aanbieden. U gaat dan met 1 van onze paarden op ontdekkingstocht om zelf al meer inzicht te krijgen voordat u begint met inrijden. Ook voor deze mensen is de cursus zeker aan te raden!

Deze cursus bestaat uit 3 dagen die duren van 9.30 tot +/- 17.00 uur.

Maximaal aantal deelnemers: 6, kosten: € 375,- per combinatie. Kijkersplaatsen: € 150,-.

Cursusgeld deelnemers incl: paddock voor uw paard of gebruik van een leenpaard, koffie/thee/fris, lunch en 1 x gezellige BBQ avond.


3-daagse Kleuterbootcamp (jonge paarden)

6 t/m 8 juli


Het kleuterbootcamp!
Voor alle paarden van +/- 2 t/m 5 jaar oud die in de beginfase van ‘volwassenheid’ zitten. Maar hoe leer je een paard nou om het betrouwbare fijne rijpaard te worden wat je graag wilt? Hoe ga je om met lastige situaties, en hoe leert een paard eigenlijk? In deze cursus ga je 3 dagen intensief maar in korte sessies met je jonge paard bezig. Omdat de groep klein is maakt het niveau waarop je zit met je paard niet uit. Ben je toe aan de beginselen van het inrijden, dan gaan we daar op verder. Heb je je paardje pas net uit de opfok gehaald? Dan beginnen we bij de basis van het vertrouwen. Deze cursus is enorm veelzijdig en bied heel veel kennis en uitdagingen aan jou en je jonge paard. We werken vanuit diverse natural horsemanship invalshoeken, waarin we spelenderwijs gaan zorgen voor een goede relatie en opvoeding. Bij deze cursus zijn alle paardenrassen welkom. Bij deze cursus wordt sterk aanbevolen om met eigen paard deel te nemen.

Deze cursus bestaat uit 3 dagen die duren van 9.30 tot +/- 17.00 uur.

Maximaal aantal deelnemers: 6, kosten : €375 per combinatie. Kijkers: € 150,-

Cursusgeld deelnemers incl: paddock voor uw paard, koffie/thee/fris, lunch en 1 x gezellige BBQ avond.

 

Back to Top