Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

Onze hengsten.

Met veel trots stellen wij op deze pagina onze hengsten aan u voor. Beide met hun eigen karakteristieke eigenschappen. Stuk voor stuk hengsten uit duizenden! De hengsten vormen een belangrijke spil in ons bedrijf. Door de 2 verschillende hengsten hebben we de mogelijkheid om veel te combineren en goed te zoeken naar de juiste combinaties. 

Dekgeld 2019:

Mountain Horse merrie’s(RMH/KMSH/MPH/SMH) : €800,-

Overige gangenpaarden: € 700,-

Niet-gangenpaarden: € 600,-

Onze hengsten dekken enkel middels KI. Het is tevens mogelijk om binnen NL en BE vers sperma te verzenden per koerier.

 

MVF Golden Venture

MVF Golden Venture, oftewel ‘Sunny’. Onze prachtige palomino hengst! Sunny is een ontzettende zachtaardige knuffel. We zijn hem in 2011 tegen gekomen in Texas, totaal niet op zoek naar een extra hengst, maar daar stond hij. Het was liefde op het eerste gezicht, en in April haalden we hem op van Schiphol. Sunny is een bijzonder paard. Hij heeft al veel meegemaakt in zijn leven en dat heeft hem getekend. Maar onder zijn rugzak zit een gouden karakter: zacht, vriendelijk, werkwillig, nieuwsgierig. Sunny heeft een stevige bouw. Je zou kunnen zeggen dat hij meer van het ‘oude type’ Rocky Mountain Horse is. Hij heeft een ontzettend sterke en correcte tolt, die hij ook sterk vererfd in combinatie met zijn correcte vierkante bouw. Een echte aanrader dus bij merrie’s waarbij de tolt verbeterd mag worden, een te lange bouw gecorrigeerd mag worden of zelfs een merrie die zelf geen tolt beheerst! Bij de laatste kunnen we nooit garanderen dat het veulen zal kunnen tolten, maar de kans bij een dekking van Sunny is wel aanzienlijk. De bouw van de merrie speelt hier in ook een grote rol.

Sunny is palomino van kleur, wat inhoudt dat hij een rode basis heeft en altijd 1 rood gen doorgeeft. Daarnaast heeft hij 1 (verborgen) Agouti gen, en een Creme gen. Doordat hij ook een agouti gen draagt, kan hij bij een combinatie bij een zwarte of bruine merrie ook een valk veulen geven (als het creme gen ook vererfd wordt).

Fotoalbum Sunny volgt zsm!

Bloedlijnen Sunny

 

 

EFM Rockin’ Rocket

Rocket is onze jongste hengst. We hebben zijn moeder destijds geïmporteerd uit Amerika, nadat ze was gedekt door een hengst van onze keuze. De uitkomst hiervan werd onze prachtige zwarte parel: Rocket! Rocket is een mooie aanvulling op onze hengsten. Inmiddels heeft hij in 2015, 2016 en 2018 prachtige veulens mogen krijgen. We zijn zeer tevreden met zijn resultaten tot nu toe!  Hij geeft grote veulens, met een zacht maar doortastend karakter. Zijn veulens zijn slim en relaxed van aard. Daarnaast bezitten ze een sterke tolt.

Wat iedereen opvalt die Rocket ontmoet is zijn prachtige sprekende hoofd en zijn rustige karakter. Hij heeft werkelijk een boterzacht karakter. Rocket is genetisch Ee, wat inhoud dat hij een rood gen en een zwart gen draagt.

 

 

 

Fotoalbum Rocket volgt zsm!

Bloedlijnen Rocket

Back to Top