Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

Een aantal van onze klanten wilden graag hun ervaringen met Gangenpaarden Reestdal met u delen. De ervaringen komen van mensen die training hebben gevolgd, paarden hier hebben gekocht ofwel gebruik hebben gemaakt van importbemiddeling.

Ik kocht Judean, een 4 jarige RMH rechtstreeks uit de USA in oktober 2011. Voor basisopleiding en training, kwam ik terecht bij Leonie Prins. Leonie besloot Judean in het programma voor jonge paarden te plaatsen. Dit bleek een zeer goede beslissing. Judean leerde er op een vriendelijke en correcte manier wat omgaan met mensen is. Daarna kwam het töltwerk. Hierbij kwam ik te weten dat een goede ontwikkeling van de spieren noodzakelijk is, en tölten dus niet even opstappen en verder rijden is. Tijdens de training werden ook voor mijzelf lesmomenten voorzien.

Leonie beheerst dit onderdeel van haar vak tot in de puntjes en weet dit op een geduldige en verstaanbare manier door te geven. Ik besef nu ook dat Judean nog jong is en er nog veel training nodig zal zijn om haar tölten te perfectioneren. Hiervoor zal ik zeker verder beroep doen op Leonie die een zeer goede lerares is voor mijn paardje en voor mezelf. Voor mij is Leonie alvast een vriendin geworden die ik zeer dankbaar ben.

Ann Danneels, eigenaresse van RMH merrie Judean

Drie jaar geleden hebben wij een kennismaking dag over gangenpaarden bijgewoond bij Reestdal. Op die dag maakten we ook kennis met het veulen Faemme. De laatste dochter van Precious en Faemina. We besloten dit veulen in onze kudde van twee pony’s op te nemen. Ze bleek een vriendelijk, mensgericht, maar ook een tikje opdringerig en eigenwijs paardje te zijn.

In maart van dit jaar werd het tijd om Faemme te beleren. We houden niet van de gangbare manier van beleren waarbij het paard in zeer korte tijd en onder dwang onder zadel wordt gebracht. De zoektocht begon en eindigde bij Leonie Prins, eigenaresse van Reestdal en de vorige eigenaar van Faemme. Buiten het feit dat zij als fokker natuurlijk het beste met Faemme voor had, bleek ook haar methode ons aan te spreken.

Wij willen een paard dat er lol in heeft om voor ons te werken en dus niet “haar ding doet” omdat zij bang is voor mensen. Voor Leonie is respect voor het paard de basis om respect van het paard te kunnen verlangen.

De methode houdt in dat er ruim tijd genomen wordt. We spraken een periode van 3 maanden af. Faemme verhuisde naar Reestdal en kreeg bijna dagelijks dingen te doen. In de eerste weken was het voornamelijk een band opbouwen en manieren leren. Faemme bleek bij ons toch wel meer te mogen dan veilig is en dat werd geduldig, maar consequent gecorrigeerd. Verder werd er aan de spieropbouw gewerkt door middel van korte sessies grondwerk en moest Faemme gaan wennen aan zadel, hoofdstel en bit.

Faemme bleek wel wat dominant en eigenwijs te zijn en al snel liep ze iets achter op schema. De wil om te leren was er wel, maar ze raakte zichtbaar gefrustreerd als ze niet helemaal begreep wat de bedoeling was. Zowel Faemme als Leonie zijn deze fase zoekend door gekomen en hebben uiteindelijk gevonden wat ze van elkaar nodig hadden. Na enkele weken accepteerde Faemme het zadel en was ze voldoende getraind om erop te gaan zitten. Dit accepteerde ze zonder problemen en tot op de dag van vandaag heeft ze nog geen poging gedaan om er iemand af te gooien. Ook wij konden al heel snel voor de eerste keer op haar rijden, wat een heel bijzonder moment was!.

De training ging verder en omdat Faemme draf aanbood besloten we dat in te trainen. De tölt zou dan een jaar later worden opgepakt. Na twee weken bood Faemme spontaan tölt aan. Op dat moment hebben we toch de keuze gemaakt om met de tölt verder te gaan (het is tenslotte een gangenpaard). Gedurende het hele traject zijn wij intensief betrokken geweest bij de training. Wekelijks en in de laatste maanden twee of drie keer per week werden wij begeleid in het gedrag en de omgang met het paard, het hoe en waarom van de onderdelen van de methode, de techniek van het grondwerk, het rijden in tölt, enzovoort. Ook in onze training bleek Leonie geduldig en consequent. We hebben veel geleerd en veel lol gehad.

Uiteindelijk is Faemme, iets later dan gepland, half juli weer teruggekomen en kunnen we thuis de training zelf voortzetten. We hebben afgesproken dat Leonie “vinger aan de pols houdt” en ons maandelijks thuis les geeft.

Faemme is een lief paard met manieren, dat graag wil werken als je duidelijk bent in wat je van haar wilt. Onze missie is dankzij de uitstekende training van paard en mens geslaagd en daar gaan we nog jaren plezier van hebben.

Fam. Brandjes, eigenaar van KMSH merrie Faemme

Mijn zoektocht nlucdewildeaar het juiste paard bracht me uiteindelijk bij de Rocky Mountain Horses.
Alles wat ik in een paard zocht vond ik bij hen : aanhankelijk, mensgericht, koel in het hoofd en aangenaam berijdbaar. Gezien deze paarden in Europa bijna niet te vinden zijn, op enkele veulens na, kwam ik al snel in Kentucky terecht bij Classic Farm, die een heel mooi aanbod hadden. De staleigenaar is bovendien voorzitter van de KMSHA. Eens mijn paard gevonden bleek dat ik net iets te lang had getwijfeld, verkocht !
Maar wat bleek, mijn paardje stond te koop in Nederland bij…. Leonie Prins. Niet getwijfeld, telefoontje..kennismaking….afspraak…en ondertussen volg ik al meer dan een half jaar les bij Leonie en ben trotse bezitter van Ginger en Sierra. Ik ben Leonie dan ook zeer dankbaar voor haar betrouwbaar advies en haar correcte en klantgerichte manier van werken. Ze weet zeer goed te beoordelen of er een “klik” is tussen jou en het paard en bovendien leert ze jou, met veel geduld en overgave, hoe deze prachtige dieren op de juist manier te behandelen en te berijden.
Ik ben haar alvast zeer dankbaar.

Luc de Wilde, eigenaar van twee Rocky Mountain Horses
Gangenpaarden Reestdal is een geweldige fokkerij waar een ieder een betrouwbaar advies krijgt van de eigenaresse. Ook het mensgerichte karakter van deze paarden klopt helemaal. Ik ben bij deze fokkerij nog geen paard tegengekomen wat dit karakter niet heeft.

Ik zelf heb kort training gehad van Leonie, de eigenaresse dus, en ben uit de ‘knoop’ gekomen met mijn eigen paard (wat overigens geen gangenpaard is). Alles gebeurt op een eerlijke, rustige, betrouwbare en vooral geduldige manier. Een pure ontspanning!
Wanneer ik mijn eerste gangenpaard ga kopen is dit absoluut bij Gangenpaarden Reestdal.

Dagmar Gerritsen, had les bij Leonie op een niet-gangenpaard, zoekende naar een betere balans.

DecembePeggycookier vorig jaar maakt ik voor het eerst kennis met mijn Rocky Mountain Horse.
Een paardje zorgvuldig uitgezocht in Amerika tussen vele anderen, door Leonie. Aangezien Leonie beschikt over veel kennis en ervaring wat Mountain Horses betreft, organiseerden we een 2-daagse cursus bij mij thuis in België. Leonie dompelde me onder in de wereld van Rocky Mountain Horses, want daar had ik nog heel veel vragen over. Ze leerde me eerst te werken van op de grond met Cookie, en daar na het zadel erop. Een nieuwe wereld ging open, want in Amerika houden ze er een andere rijstijl op na dan we hier gewoon zijn. Leonie weet zeer zeker waar ze mee bezig is, en brengt dit over op een verstaanbare manier. Ze wist me te motiveren er volledig voor te gaan, en brengt hiervoor het nodige geduld op, wat in mijn geval zeker nodig is! Een aanrader voor al diegenen die zich meer te weten willen komen over deze prachtige, gevoelige paarden!

Peggy DeWelde, kocht een Rocky Mountain Horse via importbemiddeling

 

 

Johan Pap verteld over zijn ervaring met de freestyle cursus die hij volgt bij Gangenpaarden Reestdal

johanpapSinds een maand of 2 volg ik bij Leonie een training Freestyle NH om er zelf later mee te gaan werken met mensen. (DOA of AAT). Ik heb geen seconde spijt gehad, de paarden zijn heerlijk om mee te werken en Leonie geeft een eerlijke, duidelijke en op maat gesneden training! Ze begreep precies wat ik bij haar kwam “halen” en ik heb in die korte tijd al heel wat overwonnen vind ik. Ook al veel geleerd trouwens. Leonie heeft veel ervaring en kennis en weet dit heel goed over te brengen.

Kortom; één en al positiviteit als het gaat om Leonie en haar paarden!!

Groet, Johan Pap.

Johan Pap
Back to Top