Bel mij: 0612771651 of mail info@gangenpaardenreestdal.nl

Onze Fokkerij

De fokkerij is voor ons zeer belangrijk. Naast alle bijgekomen activiteiten is en blijft fokkerij de basis van onze stal. Bij het fokken komt veel kennis kijken. Welke merrie combineren met welke hengst, hoe kunnen we in plaats van enkel vermeerderen, juist kwaliteitsveulens fokken die het ras weer een stapje verder brengen?

Onze veulens krijgen een goede basis mee. Elk veulen leert op zijn of haar eigen tempo om overal aangeraakt te worden, voetjes op te tillen, halstertje om, meelopen aan het halster, etcetera. Ook maakt elke veulen in de eerste 6 maanden van zijn of haar leven een trailerritje samen met de moeder. De sterke basis zien we al terugekomen in de reeds volwassen paarden die hier als veulen hun leven zijn begonnen!


Mountain Horses

De Mountain Horse is afkomstig uit Noord Amrika, en was oorspronkelijk een werkpaard op grote ranches. De boeren hadden comfortabele paarden nodig met veel uithoudings vermogen. Door de extra gang, hier later meer over, Waren ze comfortabel om lange afstanden mee af te leggen. Daarnaastmoest het paard rustig, stabiel, betrouwbaar en fijn om mee te werken zijn. Karakter was ook toen al een belangrijk punt binnen de oorsprong van het ras. Wilt u weten hoe de Mountain horse verder is gegroeit en over de splitsing tussen Rocky Mountain Horse, Kentucky mountain Horse, Spotted Mountain Horse en Mountain Pleasure horse? Lees dan verder bij Mountain Horses


Extra Gang

De Mountain Horses zijn gangenpaarden. Dit houdt in dat zij naast stap, draf en galop nog een extra gang beheersen. Dit noemen we de Single-foot. Hierbij zit u stil in het zadel, omdat er altijd minimaal 1 been van het paard aan de grond is. Er ontstaat dus geenzweefmoment, enkel een voorwaartse beweging van het paard. De single-foot kent ook weer vele variaties voornamelijk in tempo en oprichting. Bij de Mountain horse is de extra gang genetisch verankerd, wat inhoud dat ze het vanuit nature doen en het geen kunstmatig aangeleerde gang is. u kunt meer lezen over de extra gang bij Extra Gang. 


Fokmerrie’s

Onze basis merrie’s zijn de afgelopen jaren met zorg uitgekozen. Hierbij vinden wij diversiteit binnen de fokgroep erg belangrijk. Karakter, Gangen, Bouw, Bloedlijnen en ook kleur wordt goed op gelet en beoordeeld. Inmiddels beschikken we over een uiterst hoge kwaliteit fokgroep waarin u ook de diversiteit die het ras te bieden heeft terugvind. Zo vind u paarden tussen de 1,45m en 1,60m, maar ook diversiteit in soorten single-foot, kleur en bouw. het karakter van onze paarden, nog steeds met stip op nummer 1 van belang, heeft daarentegen de minste diversiteit. Onze paarden hebben allemaal een mensgericht karakter, meedenkend, werkwillig, enthousiast, zachtaardig, stabiel, gevoelig en met veel zelfvertrouwen. Onze fokmerrie’s kunt u terugvinden onder Onze Merrie’s.

Dekhengsten 
Onmisbaar in de fokkerij zijn natuurlijk de dekhengsten. Trots zijn wij op onze twee geweldige hengsten. Beide zijn reeds goedgekeurd, volledig gecertificeerd voor de fok. MVF golden Venture heeft zichzelf reeds ruimschoots bewezen in de fok, en EFM Rockin’ Rocket is onze veelbelovende jonge zwarte parel. Beide hengsten hebben hun eigen uitzonderlijke eigenschappen hebben waardoor ze beide weer geschikt zijn voor verschillende fokdoelen. Onze hengsten staat ook ter dekking voor merrie’s van buitenaf.

Kijkt u voor meer uitgebreide informatie over onze hengsten bij Onze Hengsten.

 

 

Back to Top