Sam’s 2013

Sam’s 2013

2013 is toch wel een beetje Sam’s jaar geweest, als ik heel eerlijk ben. Wat heeft hij een enorme prestaties neergezet, en wat hebben wij samen ontzettend veel geleerd en meegemaakt! Graag deel ik onze mooiste momenten van dit jaar, evenals de weg die we bewandeld hebben in dit mooie jaaroverzicht. 

2013 Begon vrij abrupt. Eigenlijk besloot ik vrij kort van te voren dat ik met Sam mee wilde gaan doen aan de demo’s van Paard 2013 in Hardenberg. We hadden dit al eens eerder gedaan, 2 jaar geleden. Toen was Sam nog zo groen als gras en was het eigenlijk iets te veel voor hem, hoewel we ons er ook toen dapper door heen hebben geslagen. Nu 2 jaar verder, is Sam niet alleen verder in training maar ook volwassener in zijn koppie. Met slechts 3 weken voorbereiding reden we in Hardenberg, samen met onze vrienden Michel Wijlens en zijn paard Seven. Voor hun was het uberhaupt de eerste keer in een showring. Samen brachten ze het er al behoorlijk goed vanaf!

Na Hardenberg werd het trainen geblazen, want het volgende op de agenda was: Equitana!! Hier was ik zelf nog nooit eerder geweest, en gesterkt door mijn supergroom Sabrina die zowel voor mij als mijn paard een rots in de branding was gingen we 2 dagen meerijden in de IGV demo in Essen. Eenmaal daar aangekomen was het voor zowel Sam en mij enorm overwhelming… Wat is dit groot!!!

Hoewel Equitana achteraf gezien misschien een stap te ver voor ons was, hebben we ons er samen doorheen geslagen en hebben we intens genoten van de momenten  dat het goed ging, en enorm geleerd van de momenten dat het iets minder goed ging. Equitana was voor ons een ervaring om nooit meer te vergeten:

Na Equitana zijn we heel hard aan het werk geweest, niet alleen met trainen, want ook het dekseizoen ging weer van start! Sam en ik hebben in deze periode ook eindelijk een goede trainer gevonden in Ton van Duivenvoorde van Moravita. Hij heeft voor ons de wereld naar de klassieke dressuur geopend, een pad waarop we volop in de leer zijn.

Na 3 maanden hard oefenen gaan we naar de Farm & Countryfair in Aalten. Hier zijn we een aantal jaren geleden ook geweest, een superleuk evenement, top sfeer en lekker de ruimte! 
Ik zal toch wel moeten bekennen dat de demo’s die we daar hebben gereden tot ons hoogtepunt behoren van dit jaar. Sam liep echt de sterren van de hemel, we werden samen 1 en hebben zo onwijs genoten! Daarnaast hebben we ook ontzettend veel lol gehad samen en voelden we mekaar beter aan dan ooit daarvoor. In Aalten, zijn we echt een team geworden:

Over team gesproken: ook tijdens Aalten had ik een geweldig team aan de zusjes Anne en Marlijn Schipper! Super meiden, zonder jullie hadden we dit nooit zo goed kunnen doen!
Ook  Michel met zijn knappe Seven waren weer van de partij!


Maar Aalten was nog niet de eindstreep, deze lag uiteraard bij Horse Event. Hoewel we in de tussenliggende periode even wat tegenslagen op ons pad hadden, hebben we hard doorgewerkt om ook op Horse Event te kunnen schitteren. Met meerdere nieuwe elementen voor ons in de demo: over planken heen rijden om de tolt te laten horen, als ook de uitdaging voor mij om deels te gaan speaken vanuit het zadel, hebben we ook op Horse Event weer veel geleerd.

Met alle voorbereidingen van het hele jaar, enthousiast publiek, mijn supergroom Marlijn, het mooie weer, een mooi evenement, onze trainer Ton van Moravita die slechts 2 stand verderop ons van last-minute advies kon voorzien en wederzijdse inzet en vertrouwen tussen Sam en mij, bracht dit als resultaat:

En nu? Nu staat Sam lekker op de wei, te genieten van een welverdiende winter-break! Ik kijk terug op een ontzettend bijzonder jaar, met een minstens zo bijzonder paard! Ik kijk ernaar uit wat 2014 ons gaat brengen, wat we leren en wat we gaan beleven samen.

En met dit laatste mooie plaatje, gemaakt na 1 van mijn lessen, sluit ik dit jaaroverzicht van Sam af! Op naar 2014 🙂