Onze hengsten

Met veel trots stellen wij op deze pagina onze dekhengsten aan u voor! U vind hier onze 2 gecertificeerde RMH dekhengsten Rocket en Sunny, en ook onze jonge KMSH dekhengst Ixion.   

 

Dekgeld 2024:

Mountain Horse merrie’s(RMH/KMSH/MPH/SMH) : €850,-

Overige merrie’s : € 750,-

 

Onze hengsten dekken enkel middels KI. Het is tevens mogelijk om binnen Nederland en Duitsland vers sperma te verzenden per koerier.

 

MVF Golden Venture

MVF Golden Venture, oftewel ‘Sunny’. Onze prachtige palomino hengst! Sunny is een ontzettende zachtaardige knuffel. 

 

We zijn hem in 2011 tegen gekomen in Texas, totaal niet op zoek naar een extra hengst, maar daar stond hij. Het was liefde op het eerste gezicht, en in april haalden we hem op van Schiphol.

Sunny is een bijzonder paard. Hij heeft al veel meegemaakt in zijn leven en dat heeft hem getekend. Maar onder zijn rugzak zit een gouden karakter: zacht, vriendelijk, werkwillig, nieuwsgierig. Sunny heeft een stevige bouw. Je zou kunnen zeggen dat hij meer van het ‘oude type’ Rocky Mountain Horse is. Hij heeft een ontzettend sterke en correcte tolt, die hij ook sterk vererfd in combinatie met zijn correcte vierkante bouw. Sunny is een ongeveer 1,48m hoog.  Hij is een echte aanrader bij merrie’s waarbij de tolt verbeterd mag worden, een te lange bouw gecorrigeerd mag worden of zelfs een merrie die zelf geen tolt beheerst! Bij de laatste kunnen we nooit garanderen dat het veulen zal kunnen tolten, maar de kans bij een dekking van Sunny is wel aanzienlijk. De bouw van de merrie speelt hier in ook een grote rol.

 

Sunny is palomino van kleur, wat inhoudt dat hij een rode basis heeft en altijd 1 rood gen doorgeeft. Daarnaast heeft hij 1 (verborgen) Agouti gen, en een Creme gen. Doordat hij ook een agouti gen draagt, kan hij bij een combinatie bij een zwarte of bruine merrie ook een valk veulen geven (als het creme gen ook vererfd wordt).

Bloedlijnen Sunny

 

EFM Rockin’ Rocket

Rocket, onze zwarte parel! 

Deze mooie jongeman is geboren uit de merrie Pretty Woman, een directe Dock-dochter die we in Amerika hebben laten dekken door J. Lee’s Rockit, en daarna hebben geïmporteerd. 

Een combinatie waar we nog altijd heel blij mee zijn dat we deze hebben gemaakt, want Rocket vormt een belangrijke basis in onze fokkerij.

Hij geeft doorgaans grote veulens, wellicht doordat zijn vader 1,63m meette. Rocket zelf is ongeveer 1,50m, maar zijn nakomelingen groeien hem soms voorbij!  

Rocket is een hele lieve hengst vooral, zachtaardiger vind je ze bijna niet. Hij is heel beleefd, en heeft veel respect voor mensen. Met zijn prachtige voorkomen en sprekende koppie vallen wij zelf keer op keer helemaal voor hem! Hij heeft daarnaast zeer goede gangen een een mooie stevige vierkante bouw. Zijn tolt is zeer sterk aanwezig en dit zien we ook terug in zijn nakomelingen. 

Zijn genetische kleur is Ee, wat inhoud dat hij 1 rood gen draagt en 1 zwart gen. 

Bloedlijnen Rocket

 

LJP Zoey’s Ixion (niet ter dekking)

Dit is Ixion,  al noemen we hem op stal Pixel. Hij is een Kentucky Mountain Horse geboren in 2015. 

Aanvankelijk hadden we niet in ons hoofd dat we met hem wilden gaan dekken, maar hij groeide uit tot zo’n fantastisch paard, dat we toch wel graag een paar veulens van hem wilden!

Ixion is Anton’s paard, en hij zal daarom ook niet lang dekhengst zijn. In de toekomst hopen we dat hij vooral een heel fijn rijpaard zal zijn voor Anton.

Inmiddels is hij geruind, en helaas hebbenw e geen zaad van hem kunnen bewaren ivm problemen bij de zaadafname. Wel hebben we een fantastische dochter van hem aangehouden, waarmee we in 2024 voor het eerst hopen te gaan fokken. 

Ixion is net als zijn vader, ook een onwijs lief en zachtaardig paard. Hij is een zoon van onze bewezen merrie Zoey, die tevens bekend staat om haar stabiele vriendelijke karakter en goede gangwerk. Ixion is behoorlijk aan de maat, en nog niet volledig uitgegroeid. Momenteel is hij ongeveer 1,57m. 

Hij heeft de bijzondere kleur zilver valk met roan (Ee-Aa-nZ-nCr-nRn) . Een echte kleurenbom, waarbij je met de veulens vanalles kunt verwachten!

In 2019 zijn er 2 veulens geboren, Birdy en Iggy (zie Veulens 2019 bij de nieuwsberichten). Beide veulens vererfden zijn prachtige valk kleur, en Iggy is zelfs een sprekende kopie van zijn vader! In 2020 is nog een volle broer van Birdy geboren, namelijk Capri. Inmiddels hebben Iggy en Capri beide een fijn thuis gevonden. Birdy zal aanblijven als toekomstige fokmerrie. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.